Qarfa

maandag 1 januari 2018

Winterkoken

De winter is de ideale tijd van het jaar om te experimenteren met groenten van hier: pastinaak, savooi, knolselder...
Velt moedigt ons graag aan om seizoensgroenten en -fruit te gebruiken en daarom delen we graag dit recept met jullie uit onze meeneemfeestmenu:


Oesterzwammen met knolselder
500 g oesterzwammen 
800 g knolselder

2 el boter 
300 g veenbes  
240 ml rode wijn
1 el kaneel
1 tl chilipoeder
peper en zout

peper en zout naar smaak
260 g

260 g bloem
200 gram pindakaas
200 g koude boter in blokjes
75 g

75 g hazelnoten
1 el sojasaus
2 el ahornsiroop

240 ml sojamelk
1 el nootmuskaat
150 g rietsuiker
Zet de veenbessen, rietsuiker, rode wijn, kaneel en chilipoeder in een pannetje op het vuur en laat zacht sudderen gedurende een half uurtje tot je een mooie compote krijgt.
Snijd de knolselder in blokjes en kook tot ze helemaal gaar zijn. Mix met 2 el boter, 1 kop melk en 1 el nootmuskaat tot een zachte crème. Kruid af met peper en zout.
Wrijf de bloem, pindakaas en de boter tussen je vingers fjn tot een kruimelig deeg. Voeg een halve kop gehakte hazelnoten, 2 el ahornsiroop en een 1 el sojasaus toe, meng alles goed en spreid mooi uit op bakpapier. Rooster in de oven gedurende 20 minuten. Hussel na tien minuutjes eens alles door elkaar.page4image7929008 page4image7937328

Scheur de oesterzwammen in twee en bak ze in een hete pan met olijfolie tot krokant goudbruin.