Qarfa

vrijdag 19 januari 2018

Couscous

Vrijdag is traditioneel couscousdag!  Wij gaan voor een winterse couscoussalade met geroosterde paprika en pastinaak.  Daar mengen we chermoula door; dat is zowat de Marokkaanse pesto op basis van verse koriander.  We mengen nog wat chermoula door Griekse yoghurt om erbij te serveren.  Tip: koop voor deze couscoussalade de couscous van Oxfam, die is wat grover en dus zeer geschikt voor deze salade.

Salade van grove couscous met pastinaak, paprika en chermoula


500 g pastinaak
3 ontpitte en in repen gesneden geroosterde paprika
3 el olie
2 el honing
150 g couscous

Chermoula:
2 bosjes verse koriander
1 t knoflook
¼ tl gemalen koriander
¼ tl gemalen komijn
1 dl olijfolie
Sap van ¼ citroen

200 g Griekse yoghurt
peper en zout
wat verse koriander als afwerking


  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pastinaken in de lengte in twee of vier. Leg ze met de paprika's in een ovenschaal.
  • Besprenkel met de helft van de olie en honing. Bestrooi met zout en peper en laat 35 minuten garen in de oven.
  • Bak de couscous even aan in de rest van de olijfolie. Schenk 2 dl kokend water bij de couscous en laat intrekken.
  • Meng de gebakken groenten onder de couscous. Voeg de helft van de chermoula toe.
  • Meng de andere helft va de chermoula onder de yoghurt.
  • Serveer de couscous met de yoghurt en nog wat extra koriander.