Qarfa

dinsdag 31 januari 2017

On the go

Hieronder een heerlijk receptje voor bij een brunch... en moest er toevallig nog iets over zijn, heb je een vieruurtje voor de komende dagen.  Je kan de koek makkelijk een week bewaren.

Crumblekoek met frambozen, blauwe bessen en kokos

250 g zelfrijzend bakmeel
50 g havervlokken of muesli
275 g bruine suiker
75 g geraspte kokos
200 g koude boter
2 eieren
500 g frambozen en blauwe bessen (in de winter vind je deze anti-oxidanten in de diepvries)


  • Doe bakmeel, havervlokken, suiker en kokos in de keukenmachine en voeg er tijdens het draaien klontjes boter aan toe.  Meng de eieren door de helft van het kruimelig deeg.
  • Bekleed een bakplaat van ong 30 op 15 cm met bakpapier en verdeel de helft van het beslag (met de eieren) hierop.  Verdeel nu het fruit erover en tenslotte het kruimelige beslag zonder eieren.
  • Bak 35 minuten op 180°C.


donderdag 26 januari 2017

Onthouding

Dit jaar voeg ik me bij de meute en doe mee met Tournée Minérale (duidelijk geen Aalsters initiatief gezien het feit dat carnaval op 26 februari valt).  2 jaar geleden deed ik het ook al, op eigen initiatief, en al jaren drink ik consequent niet op dinsdagen.  Waarom?  Niet omdat ik vind dat ik te veel drink, wel omdat ik het moeilijk vind om te weerstaan aan de sociale druk om te drinken.  Het geeft me een goed gevoel om nee te kunnen zeggen als ik dat wil (want dat doe ik veel te weinig), maar jammer genoeg heb ik een stok achter de deur nodig om daar consequent in te zijn.

Omdat we dus cold turkey gaan in februari én omdat het de Valentijnsmaand, deze cocktail:

Pomme d'amour

2 dl appelsap
1 dl agavesiroop
2 dl veenbessensap
1 dl tonic
granaatappelpitjes, blauwe bessen om te versieren


  • Shake alle ingrediënten in de cocktailshaker behalve de pitjes en bessen.
  • Serveer met crushed ice en de bessen en pitjes.