Perentaart
deeg:
250
g bloem
1
tl bakpoeder
80
g suiker
160
g boter
2
dooiers
vulling:
3
el rozijnen
5
el rum
3
à 4 peren
wat
citroensap
50
g amandelschilfers
2
eieren
40
g suiker
2
dl room
2
eiwitten
- Kneed een deeg van alle ingrediënten. Rol in plastcifolie en laat rusten in de frigo.
- Snij de peren in partjes.
- Bekleed een vorm met het deeg.
- Schik de peren erin. Bsprenkel met wat citroen en bestrooi met de amandelen.
- Week de rozijnen in de rum en strooi eveneens over de peren.
- Bak 20 minuten op 200°C.
- Klop de eieren met de room en de suiker en meng er daarna de twee stijfgeklopte eiwitten onder.
- Giet over de peren en bak nog eens 20 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten