Qarfa

zaterdag 4 november 2017

En garde!

De winter nodigt uit om te gaan bakken...  Het is ook nog eens het seizoen van de peren, dus hier komt ons favoriete recept voor perentaart!  Maak ze uiteraard met lekkere rijpe peren van bij ons!

Perentaart

deeg:
250 g bloem
1 tl bakpoeder
80 g suiker
160 g boter
2 dooiers

vulling:
3 el rozijnen
5 el rum
3 à 4 peren
wat citroensap
50 g amandelschilfers
2 eieren
40 g suiker
2 dl room
2 eiwitten

  • Kneed een deeg van alle ingrediënten. Rol in plastcifolie en laat rusten in de frigo.
  • Snij de peren in partjes.
  • Bekleed een vorm met het deeg.
  • Schik de peren erin. Bsprenkel met wat citroen en bestrooi met de amandelen.
  • Week de rozijnen in de rum en strooi eveneens over de peren.
  • Bak 20 minuten op 200°C.
  • Klop de eieren met de room en de suiker en meng er daarna de twee stijfgeklopte eiwitten onder.
  • Giet over de peren en bak nog eens 20 minuten.