Qarfa

dinsdag 31 januari 2017

On the go

Hieronder een heerlijk receptje voor bij een brunch... en moest er toevallig nog iets over zijn, heb je een vieruurtje voor de komende dagen.  Je kan de koek makkelijk een week bewaren.

Crumblekoek met frambozen, blauwe bessen en kokos

250 g zelfrijzend bakmeel
50 g havervlokken of muesli
275 g bruine suiker
75 g geraspte kokos
200 g koude boter
2 eieren
500 g frambozen en blauwe bessen (in de winter vind je deze anti-oxidanten in de diepvries)


  • Doe bakmeel, havervlokken, suiker en kokos in de keukenmachine en voeg er tijdens het draaien klontjes boter aan toe.  Meng de eieren door de helft van het kruimelig deeg.
  • Bekleed een bakplaat van ong 30 op 15 cm met bakpapier en verdeel de helft van het beslag (met de eieren) hierop.  Verdeel nu het fruit erover en tenslotte het kruimelige beslag zonder eieren.
  • Bak 35 minuten op 180°C.