Qarfa

vrijdag 19 februari 2016

Hemelse rijstebrij


Ik ben zelf superkritisch voor rijstpap en het liefst van al eet ik hem warm uit de pot...  Recepten voor rijstpap zijn er eindeloos te vinden, maar hier volgt een van mijn favorieten:

Hemelse rijstebrij

2 koppen rijst
2 steranijs
zeste van 1 sinaasappel en 1 citroen
1 vanillestokje
rietsuiker (naar smaak)
5 dl kokosmelk

-  Zet de rijst onder water en voeg wat suiker toe, 2 steranijs, de zesdes en 1 uitgeschraapt vanillestokje.  Kook de rijst gaar.  Volg de gaartijd op de verpakking.  Ik gebruik pandan- of basmatirijst.

- Giet het vocht af en voeg nu de kokosmelk toe bij de nog warme rijst.  Je maakt het zelf zo droog of smeuïg als je wil.

- Serveertip: pureer 2 rijpe mango's en meng het vruchtvlees onder de rijst. 
Of ook: meng er wat rozijnen onder en geroosterde amandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten